NiSec blir Nordlo Sarpsborg

Tirsdag 3. november ble det kjent at NiSec er solgt til det svenske IT-konsernet Nordlo Group. Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra kunder og samarbeidspartnere de siste ukene og nå som det har roet seg og vi har begynt å jobbe med selve onboardingen vil vi dele litt informasjon om bakgrunnen for oppkjøpet.

Dette er Nordlo

Nordlo, Nordens IT- og digitaliseringspartner, ble dannet i 2018 gjennom en fusjon av Zetup, Office IT-Partner, Dicom og norsk IT-total. Med fokus på rådgivning og lokal forankring vil den nye gruppen være en sterk nordisk utfordrer innen skytjenester, infrastruktur, outsourcing og digitalisering for både nasjonale og internasjonale organisasjoner. Nordlo har i dag 665 ansatte på 38 lokasjoner i Sverige og Norge, samt en årlig omsetning på 1,3 milliarder.

NiSec er det fjerde oppkjøpet som er gjort for å styrke Nordlo sin posisjon i Norge. Fra tidligere har Nordlo kontorer i Bergen og Haugesund.

Bakgrunnen for oppkjøpet

NiSec har hatt sunn drift og jevn vekst siden 1999 og er i dag 21 ansatte. Vi har ikke vært på søken etter oppkjøpere, men har allikevel blitt kontaktet en rekke ganger av beilere som vi høflig har avvist.

Bakgrunnen for at vi nå har inngått et samarbeid med Nordlo Group er at de har nettopp det vi har sett etter. Et stort nettverk med bred kompetanse innen IT-bransjen, flere bein å stå på, men samtidig med et tydelig premiss for videre vekst der man ikke bare skal vokse seg stor, men også sterk. Dette er en visjon vi i NiSec deler med svenskene og som gjorde at vi følte oss trygge på at et oppkjøp ville ha et solid og langsiktig mål.


Nye tider

NiSec har i alle år hatt lange og tillitsfulle kundeforhold og ikke minst en lojal stab med lite gjennomtrekk. Dette har gitt gode resultater gjennom mange år, så mange har spurt seg om hvorfor vi velger å inngå som en liten del av et stort konsern.

Det er helt klart at det siste årets pandemi og usikkerhet i mange bransjer har gitt oss et annet syn på ting. Så da Nordlo banket på med de rette verdiene og tilgang til et kompetent miljø som supplementerer våre fagområder var det mye enklere å sette seg til bordet og starte forhandlingene.

Fortsetter som før

Fra 1. januar 2021 bytter vi navn til Nordlo Sarpsborg, men vil for ansatte, kunder og samarbeidspartnere oppleves akkurat som tidligere. Vi blir værende på Borgenhaugen der vi har god plass til å vokse. Den langsiktige planen har de siste årene vært å nå 30 ansatte og det vil fortsatt være et mål som en del av Nordlo, der vi nå vil kunne få ytterlige tilgang et større marked i Norden. Vi tror også at overgangen til Nordlo Sarpsborg vil gjøre oss til en enda mer attraktiv arbeidsgiver med tanke på rekruttering.

Til tross for pandemi og usikkerhet i næringslivet føler vi oss både trygge på og motivert til fortsatt å hjelpe våre kunder med å ha alt under kontroll.

 

Rune Johannesen

Daglig leder Nordlo Sarpsborg